БІЛІМ БЕРУ ҮДЕРІСІНДЕГІ КИНО ДИСКУРСЫ ЖƏНЕ ОНЫМЕН ІРГЕЛЕС ҰҒЫМДАР - Асанбаева, Е.Б. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Өзектілігі: мақалада қазіргі уақытта білім беру үдерісінде, лингвистика, семиотика, мəдениеттану, педагогика сынды ғылым салаларында көптеген еңбектердің зерттеу объектісіне айналып отырған «кино дискурсы» түсінігіне анықтама беріледі. Мақсаты: аталмыш терминмен іргелес қолданылатын ұғымдарды анықтап, оларға түсініктеме беру. «Киномəтін», «киносценарий», «кинодиалог», «кинобейне» түсініктерінің кино дискурсынан айырмашылығы мен өзара байланысы ажыратылып көрсетіледі.
Keywords: кино дискурсы; кинодиалог; киносценарий; киномəтін; кино арқылы оқыту; кино тілі; кинофильм