ҰЛТТЫҚ ҚҰНДЫЛЫҚТАРДЫ ҚАЛЫПТАСТЫРУ ЖӘНЕ ОЛАРДЫҢ ӨСКЕЛЕҢ ҰРПАҚТЫ АДАМГЕРШІЛІККЕ ТӘРБИЕЛЕУДЕГІ РӨЛІ - Шаукенов, Ж.А.; Шаукенова, З.Ж. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2024)
Қазіргі заманауи кезеңде ұлттық құндылықтар арқылы тәрбиелеу дегеніміз–халықтың ғасырлар бойы жинақтап, іріктеп алған тәжірибесі мен ізгі қасиеттерін жас ұрпақтың бойына сіңіру баланың қоршаған ортадағы қарым–қатынасын, дүниетанымын, өнерге деген көзқарасын және соған сай мінез–құлқын қалыптастыру. Мақалада бүгінгі жаһандану үрдісі жүріп жатқан жағдайда ұлттық мүдде, ұлттық тәрбие, ұлттық рухты сақтап қалу–үлкен міндет деп қарас-тырылады.
Keywords: жас ұрпақ; ұлттық құндылықтар; қазақ халқы; тәрбие; ұстаз