СӨЗ ЭКОЛОГИЯСЫ - Жұмашев, М.Д.; Сартаева, С.А. (PUBLISHINGS of Kostanay State Pedagogical University, 2018)
Мақала сөз экологиясы мəселесіне арналған. «Сөз экологиясы» тақырыбын негізге ала отырып, мемлекеттік тілдің қажеттілік мақсат-мүддесі лингвистикалық, тəрбиелік, эстетикалық, коммуникативтік-прагматикалық, мəдени-танымдық, əлеуметтік-философиялық тұрғыдан қарастырылған.
Keywords: сөз экологиясы; сөйлеу мəдениеті; ұлттық тіл; сөз сапасын арттыру; мемлекеттік тіл; тілдік норма