ТІЛДІК КОММУНИКАЦИЯДА ЖАСТАРДЫҢ СИНОНИМДІК РЕҢКТІ ТАНУ ЖӘНЕ ОНЫ ҚОЛДАНА АЛУ МҮМКІНДІГІ - Жолдасова, У.М. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2022)
Мақалада қазақ тілінің бай сөздік қорының жастар тілінен қолданыс табуы мен оны жүзеге асырудың жолдары ұсынылған. Қазақ тілінің болашағы жайлы айтылған ғалымдар пікірі жастар тілін құнарлы ету міндетіне келіп тіреледі. Сондықтан жастарға тіл байлығының негізгі қайнары саналатын синоним сөздер мен оның мағыналық реңін танып қолдануды үйрету - өзекті мәселе. Мақалада мектеп оқушыларының сөздік қор деңгейін анықтау мақсатында жүргізілген сауалнама нәтижесі берілген. Мақалада «Sozdikqor.kz» порталының осы аттас электронды қосымшасы, синонимдер сөздігі негізінде арнайы дайындалған мобильді қосымша, электронды кітапша қызметі жастардың сөздік қорын молайтуға пайдалы құрал ретінде ұсынылған.
Keywords: Сөздік қор; жастар тілі; тілдік коммуникация; синоним; мағыналық реңк