ӨЗГЕШЕЛЕНГЕН ЯДРОСЫ БАР ФРЕДГОЛЬМ ЖӘНЕ ВОЛЬТЕРРА ИНТЕГРАЛДЫҚ ТЕҢДЕУЛЕРІ - Нургельдина, А.Е.; Ысмағұл, Р.С. (PUBLISHINGS of Kostanay State Pedagogical Institute, 2020)
Мақалада физиканың әртүрлі бөлімдерінде кеңінен қолданылатын интегралдық теңдеулер (сұйықтық бетіндегі толқындар теориясы, кванттық механика, спектроскопия, кристаллография, акустика, анализ және плазманың диагностикасы есептері және т. б.), геофизика (гравиметрия есептері, сейсмиканың кинематикалық есептері), механика (конструкциялардың тербелістері) және т. б. қарастырылған. Физикада соңғы әсер енгізілген кезде, жай дифференциалдық теңдеулер немесе дербес туынды теңдеулері жеткіліксіз болып табылады, басқаша айтқанда бастапқы шарттар болатын жағдайды анықтаушы еді. Алдыңғы күйлердің үздіксіз тізбегін ескеру үшін, интегралдық және интегралдық-дифференциалдық теңдеулерді пайдалану қажет, мұнда интеграл белгісінің астында параметрлердің функциялары беріледі, сонымен қатар қарастырылатын сәттің алдындағы кейбір кезең ішіндегі уақытқа тәуелді жүйені сипаттайды. Бұл мақалада біз өзгешеленген ядросы бар екінші текті Фредгольм және Вольтерра интегралдық теңдеулерін шешуді қарастырдық.
Keywords: Фредгольмнің интегралдық теңдеулері; Вольтерраның интегралдық теңдеулері; өзгешеленген ядросы бар интегралдық теңдеулер