СОФЫ СМАТАЕВТЫҢ ЖАЗУШЫЛЫҚ ҚЫЗМЕТІ МЕН ЕҢБЕКТЕРІ - Еришева, Т.А. (PUBLISHINGS of Kostanay State Pedagogical Institute, 2015)
Мақалада қазақ халқының белгілі жазушысы Софы Сматаевтың еңбектері қарастырылады. С. Сматаевтың тарихи тақырыпқа жазылған «Елім-ай», «Жарылғап батыр», «Мейрамсопы-Қарқабат» жəне т.б. шығармалары талданады. Жазушының негізгі прозалық еңбегі – «Елім-ай» роман-трилогиясының өзіндік ерекшеліктері көрсетілген. Жазушы тарихи романда қазақ халқының өткеніне жүгініп, қазақ даласының тарихындағы қиын-қыстау кезеңді сипаттайды. Автор материалды жақсы білуінің нəтиже-сінде өткен тарихты бейнелей алды.
Keywords: жазушы Софы Сматаев; «Елім-ай» тарихи романы; тарихи тұлғалар; 17 томдық шығармалар жинағы