МҰҒАЛІМНІҢ МƏРТЕБЕСІ ТУРАЛЫ - Отынбаев, Дарын (My University, 2019)
Мақалада мұғалімнің қоғамдық рөлі туралы сипатта берілген. ҚР педагогтар мəртебесі туралы жобаға байланысты талдау жасаланған. Педагогқа қойылатын əлеуметтік талаптары анықталған. В статье рассматривается вопросы о статусе педагога согласно проекту «Статус педагога РК». The article deals with the status of the teacher according to the project "status of the teacher of Kazakhstan".
Keywords: педагог мəртебесі; ұстаздық қызметі; əлеуметтік сұраныс; статус педагога; педагогическая деятельность; социальный спрос; status of the teacher; pedagogical activity; social demand