ҰРПАҚ ТӘРБИЕСІНДЕГІ ҚҰНДЫЛЫҚТАР НЕГІЗІ - Нұрсұланқызы, А.; Джумадельдиинова, А.А.; Уразбаева, Ж.Б. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2023)
Толықтай сөздің тобықтай түйіні: кез-келген істің басы “бисмиллях” болатын болса, кез-келген қасиеттің негізі “тәрбие”. Ғұлама – Әль-Фараби бабамыз: “Тәрбиесіз берілген білім – адамзаттың қас жауы!” – дейді. Білімді де, ғылымды да уақыт өте келе үйренуге, оқуға, жетілдіруге болады. Ал, тәрбиеге бала дүние есігін ашқан мән бермесе, өсе келе түзету қиын болады. Бала да жаңа өскен жас шыбық сияқты. Қазір қисықтығын түземесе, ертең діңгегі қатайғаннан кейін не қисық ағаш болады, не сол қисықтығынан бір күні сынады…
Keywords: Ұрпақ; тәрбие; қоғам; құндылықтар