МƏТІНМЕН ЖҰМЫС ЖҮРГІЗУ ЖОЛДАРЫ - Омарова, С. К.; Боканова, А. А. (My University, 2019)
Берілген мақалада мəтінмен жұмыс жүргізудің жолдары берілген.Əсіресе, жаңартылған білім беру негізінде мəтінмен жұмыс жүргізу барысындағы əдіс - тəсілдерге нақты тоқталған. Сонымен қатар, түркологияның тілші - ғалымдарының мəтінге берген анықтамаларына тоқталып, қазіргі кездегі мəтінмен жұмыс жасау түрлерімен салыстыра отырып, пікірін дəлелмен жеткізген. статье представлены различные методы работы с текстом в условиях системы обновленного образования. Авторы использовали информационные сопровождение тестов ученых тюркской филологии, сравнив с существующими формами работы с текстом и аргументировали свое мнение. In this article the ways of work are presented with text. Especially in detail stopped for the methods of work with text on the basis of the renewed education. In addition, he in detail was stopped for determinations scientific - correspondents of turcologist in text, comparing them to the existent forms of work with text, argued opinion.
Keywords: мəтін; лингвистикалық өнім; шешендік өнер; сын тұрғысынан ойлау; жазба мəтін; электронды мəтін; аудиомəтін; текст; лингвистический продукт; ораторское искусство; критическое мышление; письменный текст; электронный текст; аудиотчет; text; linguistic product; oratory; critical thinking; written text; electronic text; audio report