ЫБЫРАЙ АЛТЫНСАРИННІҢ ХАЛЫҚ АҒАРТУ САЛАСЫНДАҒЫ ҚЫЗМЕТІ - Койшыгулова, Д.Ж. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2024)
Мақалада қазақ ағартушылығының көрнекті өкілі Ыбырай Алтынсариннің педагогикалық қызметі мен шығармашылығы қарастырылады. Алтынсариннің ұлттық білім беру жүйесін қалыптастырудағы рӛлі, оның балаларға арналған оқу құралдары, мектептердегі инновациялық әдістері және халықтық педагогиканы насихаттаудағы үлесі талданады. Ағартушының эстетикалық және адамгершілік тәрбие берудегі кӛзқарастары, сондай-ақ қазақ мәдениеті мен дәстүрлерін білім беру процесіне енгізу тәсілдері сипатталады.
Keywords: Ағартушы; педагогика; білім беру; қазақ мектебі; оқу құралдары халықтық педагогика