Қорқыт ата жырының мазмұндық ерекшеліктері мен тәрбиелік мәні - Ерманова, С.Б.; Сұлтанғалиева, К.М. (PUBLISHINGS of Kostanay State Pedagogical Institute, 2016)
Бұл мақалада «Қорқыт ата» кітабына енгізілген жырдың идеялық мазмұндық ерекшелігі мен тəрбиелік мəні жөнінде айтылды. Əрбір жырдың мазмұны мақал-мəтелдермен түйінделді.
Keywords: жыр; өлім; күй атасы; мақал; ажал; халық; ел