Тұлғаның қазіргі теориялары - Маканова, А.Ж.; Молдахметова, Г.М.; Бисембаева, А.К. (Kostanay State Pedagogical Institute, 2017)
Оқу құралының мазмұны мен құрылымы тұлғаның қазіргі теорияларын мазмұндайтын әртүрлі теориялық материалдардан тұрады. Оқу құралы жоғары оқу орындарының оқытушыларына, психология¬лық-педагогикалық мамандықтарда оқитын студенттерге және өзін-өзі тану, өзін-өзі жетілдіру мәселелеріне қызыға көңіл бөлетін жалпы оқырман қауымға арналған.