САБАҚТА БІЛІМ ТЕКСЕРУ ТҮРЛЕРІ МЕН ӘДІСТЕРІ - Ошанова К.К.; Даулетбаева Г.Б. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Мақалада сабақта білім тексерудің түрлері мен әдістері қарастырылады. Онда білім тексерудің мәні мен маңызы, мақсаттары және информатика пәніндегі қолдану ерекшеліктері сипатталады. Автор диагностикалық, формативті және жиынтық бағалау түрлеріне мысалдар келтіріп, ауызша, жазбаша, тест, практикалық және топтық жұмыс әдістерінің тиімділігін талдайды. Сонымен қатар информатика пәнінде теория мен практиканы үйлестірудің, бағалау критерийлерін нақтылаудың және оқыту сапасын арттырудың маңызы көрсетілген.
Keywords: білім; бағалау; практика; теория; нәтиже; критерий