ОЙЫН – БАЛАЛЫҚ ШАҚТЫҢ ӨМІРЛІК ЗЕРТХАНАСЫ - Тукенова, Г.Х.; Давлетова, А.Б. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2023)
Бұл мақалада бастауыш сынып оқушылары үшін сабақтарда ойын түрлерін тиімді пайдалану жолдары, ойынның бала үшін білім алуда маңыздылығы және мұғалімнің ойындарды қалай құрастыру керек екені туралы көрсетілген. Дидактикалық ойындарды оқушылардың жас ерекшеліктеріне және оқу бағдарламасына байланысты қалай тиімді пайдалануға болатыны туралы баяндалған. Дидактикалық ойын – тынысы кең, алысқа меңзейтін, ойдан – ойға жетелейтін ғажайып нәрсе, ақыл – ой жетекшісі, денсаулық кепілі, өмір тынысы.
Keywords: бастауыш сынып; ойнау арқылы ойлату; сабақтағы ізденіс