ЖҮСІП БАЛАСАҒҰН ЖӘНЕ ӘЛЕУМЕТТІК-САЯСИ ҚАТЫНАСТАР - Әлібек, Т.Қ. (PUBLISHINGS of Kostanay State Pedagogical Institute, 2017)
Мақала түркі әлемінің орта ғасырдағы ұлы ойшылының әлеуметтік-педагогикалық көзқарасы Жүсіп Баласағұнға арналған. Автор «Құдатғу білік» еңбегін зерттей келе, мұнда бағалы, маңызды қоғам туралы ғылыми ойлар, заң артықшылықтары, қоғам мен басшының жауапкершілігі, қарапайым халықтың әл-ауқаты жайында баяндалады деген қорытынды шығарды.
Keywords: әлеуметтік-саяси; «Құдатғу білік»; белсенді азаматтық позиция.