ГЕОИНФОРМАТИКА МЕН ГЕОМАТИКАНЫҢ ДАМУЫ - Насырова, Л.; Калакова, Г.Қ. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Мақалада қоршаған əлемді зерттеу құралы ретінде Геоинформатика мен геоматиканың қазіргі жағдайына талдау жасалады. Геоматика мен геоинформатиканың пайда болу ерекшеліктері сипатталған. Олардың арасындағы ұқсастық пен айырмашылық көрсетілген. Бұл ұғымдардың синонимдер екендігі дəлелденді.