МАҒЖАН ЖҰМАБАЕВ ЕҢБЕКТЕРІ- РУХАНИ ƏЛЕМДІ ТАНУДЫҢ КӨЗІ - Жумабаева, Гульжанат Тиышбаевна (My University, 2018)
ы тəрбиелеу ісінде олардың ішкі жан дүниесі мен рухани əлемін тану , дамыту , жетілдіруге байланысты М. Жұмабаев мұраларын қолданудағы маңыздылығы. Мақсаты: біртуар ақынымыз М. Жұмабаев тəрбие саласында айқындап кеткен өзекті ойлары қазіргі таңда еліміздің ұлт тізгінін ұстар жастарымызға рухани тəрбие беруде астасып жатқандығын таныту. Аннотация Актуальность:. В настоящее время изучение наследия М.Жумабаева играет большую роль в воспитании учащихся ,развитии , совершенствовании внутреннего и духовного мира . Цель: Выявить актуальные идеи в нравственном воспитании подрастающего поколения при изучении творчества М.Жумабаева, используя его передовые мысли о духовном воспитании молодежи. Abstract Relevance: The importance of using the heritage of Magzhan Zhumabayev in educating students in recognition, development and improvement of their inner and spiritual worlds. Goal: To show that our great poet Magzhan Zhumabayev’s main ideas in the field of education show that today our country is engaged in the spiritual education of our youth. Түйінді сөздер: рухани ұлттық тəрбие, Қазақстандық патриотизм,жас ұрпақ, рухани даму, ақынның педагогикалық ойлары.
Keywords: духовно-национальное воспитание; Казахстанский патриотизм; молодое поколение; духовное развитие; педагогические мысли поэта; national spiritual education; Kazakhstan patriotism; younger generation; spiritual development; poet's pedagogical skill and ideas; рухани ұлттық тəрбие; Қазақстандық патриотизм; жас ұрпақ; рухани даму; ақынның педагогикалық ойлары