Ш. МҰРТАЗАНЫҢ «АЙ МЕН АЙША» РОМАНЫ ТІЛІНДЕГІ ТҰРМЫСТЫҚ МАЗМҰНДАҒЫ ЛЕКСИКАЛЫҚ СӨЗДЕР - Бекбосынова, А.Х.; Жолдыбаева, А.Е. (PUBLISHINGS of Kostanay State Pedagogical Institute, 2017)
Тұрмыстық мазмұндағы лексика – халықтың тұрмыстық салтсанасына, әдет-ғұрпына, өмір-тіршілігіне қатысты күнделікті өмірде жиі қолданылатын сөздер. Мақалада «Ай мен Айша» романында кездесетін тұрмыстық мазмұндағы лексикаға талдау жасалынып, мағынасы ашылады.
Keywords: тұрмыстық лексика; шығарма лексикасы; салт-дәстүр; тұрмыс; халық өмірі