ҚАТТЫ МИНЕРАЛДАНҒАН СУДЫ ТҰЩЫЛАНДЫРУҒА АРНАЛҒАН КҮН ТҰЗСЫЗДАНДЫРУ ҚОНДЫРҒЫЛАРЫ - Жұмахмет, А.С.; Сапа, В.Ю. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Мақалада қатты минералданған суды қайта өңдеу үшін күн тұщыландыру қондырғыларын қолдану арқылы Қазақстан Республикасының жекелеген өңірлерін тұщы сумен жабдықтау проблемасы қарастырылған. Халқы аз жəне қатынауы қиын елді мекендер үшін суды тұщыландыру тəсілдері қарастырылды. Күн тұзсыздандырудың бірнеше түрі қарастырылады. Қазақстанның осы өңірі үшін күн тұщыландырғыштың оңтайлы нұсқасы табылды. Оның техникалық параметрлері мен сипаттамалары анықталды.