ЫБЫРАЙ АЛТЫНСАРИН –ТҰҢҒЫШ ҚАЗАҚ АҒАРТУШЫСЫ - Сыздыкова, С.А. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Бұл мақалада қазақ халқының мəдени, экономикалық жағынан дамуы жолында күресуші көшбасшы, тұңғыш қазақ педагогы, қоғам қайраткері Ы.Алтынсариннің қазақтың ең алғашқы мəдениетті мектебін жасаушы, оқытушылықты аса шебер, өнерлі түрде қалыптастырушы тұлға екені айтылады.
Keywords: педагог; ағартушы; мектеп; қазақ; көшбасшы; ұстаз; балалар əдебиеті; оқу; мəдениет; жастар