ШЕТ ТІЛІ САБАҒЫНДА ВИДЕО-ТЕХНОЛОГИЯЛАРДЫ ҚОЛДАНУДЫҢ ТИІМДІЛІГІ - Арынғазы, Ғ.А. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2022)
Мақалада қазіргі таңда оқушылардың ой-өрісін қалыптастыруда шет тілі сабағында видео-технологияларды қолданудың маңызы айтылады. Шетел тілін меңгерудің қазіргі жағдайында тілдік жағдаяттарда тілдік бағыттылық дағдыларын меңгеру үшін ақпарататтық-коммуникативтік технологияларды тиімді қолдану ұстаздың шеберлігін көрсетеді. Заманауи мектептер дамуының қазіргі кезеңінде ақпараттық-коммуникациялық технологиялар оқушыларды оқыту мен тәрбиелеуде барлық мәнге ие болуда.Ағылшын тілі сабағында бейнежабдықтарды пайдалану оқушылардың ағылшын пәніне деген қызығушылығын артырып қана қоймай, көптеген жаңа сөздерді, жаңа тақырыпты меңгеруге тиімді болады.
Keywords: ағылшын тілі; бейне материалдар; видео-технологиялар; ақпараттық коммуникативті технология; заманауи мектеп; ұстаз шеберлігі