ЖҮСІПБЕК АЙМАУЫТОВТЫҢ «ҚАРТҚОЖА» РОМАНЫ ТІЛІНДЕГІ МАҚАЛ-МƏТЕЛДЕРДІҢ ЭТНОЛИНГВИСТИКАЛЫҚ СИПАТЫ - Қанапина, С.Ғ.; Наби, Т.Б.; Жетписбай, С.Б.; Қабдрахим, Ұ.Қ. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Қазақ ауыз əдебиетінің ғасырлар бойы халықпен бірге өмір сүріп, атадан балаға мұра болып келе жатқан бай саласының бірі – қазақтың мақал-мəтелдері. Берілген мақала Жүсіпбек Аймауытовтың «Қартқожа» романындағы мақал-мəтелдердің этнолингвистикалық сипатын зерттеуге арналған.
Keywords: мақал-мəтел; этнолингвистика; даналық ой; рухани қазына; əдеби мұра