КƏСІБИ БАҒДАР БЕРУДІҢ ПЕДАГОГИКАЛЫҚ НЕГІЗДЕРІ - Досмагулова, К.К.; Арыстанова, С.А.; Нүркенова, Ә.Д.; Хамит, А.Ж. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Өзектілігі: бүгінгі таңда педагогика ғылымының өзекті мəселелерінің бірі – жеке тұлғаны жетілдіруде, жан-жақты дамытуда, білім беруде ғылымның соңғы жетістіктерін қолданып, шығармашылық жұмыстарды жасауға қабілетті, дүниетанымдық көзқарасы кең, рухани бай азамат дайындау. Мақсаты: оқушылардың пəнге деген қызығушылығын артырып, білім, білік жəне дағдысын қалыптастырып, танымдық қабілеттерін дамыту.
Keywords: демократияландыру; кəсіптік психодиагностика; кəсіптік кеңес; білім беру бағдарламасы