АҚПАРАТТЫҚ ҚАУІПСІЗДІК МАҢЫЗДЫЛЫҒЫ ЖӘНЕ АЛДЫН АЛУ ШАРАЛАРЫНЫҢ ҚАЖЕТТІЛІГІ - Әлім, Ә. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2023)
Өзектілігі: Ақпараттық қауіпсіздік – бұл ақпаратты, сондай-ақ оның маңызды элементтерін, соның ішінде осы ақпаратты пайдалануға, сақтауға және беруге арналған жүйелер мен жабдықтарды сақтау және қорғау. Мақсаты: Ақпараттық қауіпсіздікті қамтамасыз ету-ақпараттық деректерді және қолдау инфрақұрылымын кездейсоқ немесе қасақана араласудан қорғау, бұл деректердің жоғалуына немесе олардың рұқсатсыз өзгеруіне әкелуі мүмкін.
Keywords: Ақпараттық қауіпсіздік; қолжетімділік; құпиялылық; тұтастық; ақпараттық қауіпсіздік саясаты