ФИЗИКАЛЫҚ ҰҒЫМДАРДЫ ҚАЛЫПТАСТЫРУДА ЖАСАНДЫ ИНТЕЛЛЕКТКЕ НЕГІЗДЕЛГЕН БІЛІМ БЕРУ КОМИКСТЕРІН ҚОЛДАНУДЫҢ ТИІМДІЛІГІ - Құдайберген Б.Б.; Рыстыгулова В.Б.; Төлегенова А.Б.; Кужуханова Ж.А.; Саттыкова Б.Е. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Бұл мақала физиканы оқытудағы «Электр тогы мен магнит өрісі» сияқты күрделі ұғымдарды оқытудың өзекті мәселесін қарастырады. Зерттеу жасанды интеллект негізінде әзірленген білім беру комикстерін қолданудың тиімділігін бағалауға бағытталған. Тәжірибе нәтижелері бұл әдістің оқушылардың ұғымдық түсінігін айтарлықтай жақсартқанын көрсетеді. Жұмыста мұғалімдерге арналған инновациялық әдістемелік құрал ретінде комикстерді енгізу ұсынылады. Зерттеу ЖИ-негізделген визуалды құралдардың білім берудегі болашағын растайды.
Keywords: электр тогы; магнит өрісі; ұғымдық шатасу; жасанды интеллект; визуалды құрал