"ТӨҢКЕРІЛГЕН СЫНЫП" ТЕХНОГОЛИЯСЫ ФИЗИКА САБАҒЫНДА ТӘУЕЛСІЗДІКТІ ДАМЫТУ ҚҰРАЛДАРЫНЫҢ БІРІ РЕТІНДЕ - Нупирова А.М. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Мақалада «төңкерілген сынып»-бұл педагогикалық тәсіл, бұл іс жүзінде қу аудиториясында дәстүрлі түрде өткізілген іс-шаралар қазір сыныптан тыс жерде және керісінше жүзеге асыру қарастырылған. "Төңкерілген сынып" оқушыларды дәстүрлі оқу үлгілерімен салыстырғанда оқу процесінің белсенді қатысушыларына айналдырады. Сыныптағы оқыту моделінің студенттер мен мұғалімдердің рөлдерін өзгертуге қосқан үлесі талқыланады. Сондай-ақ, жоғары мектепте оқытудың жаңа технологиялары мен тәсілдерін қолдануды ойлайтындар үшін ұсыныстар берілген.
Keywords: жоғары оқу орнынан кейінгі білім; аралас оқыту; төңкерілген оқыту; төңкерілген сынып