АДАМГЕРШІЛІК – АДАМНЫҢ АСЫЛ ҚАСИЕТІ - Садуакасова, С.М.; Ниязбекова, М.Р. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Мақалада баланың рухани – адамгершілік дамуы балабақша мен отбасы арасындағы қарым – қатынастың тығыздығы артқан сайын ойдағыдай жүзеге асуы жайлы айтылған. Мәселен, ойында ұнамды әдеттер, өзара қарым – қатынастар, адамгершілік сезімдер қалыптасады, еңбекте – еңбек сүйгіштік, үлкендер еңбегін құрметтеу, сондай – ақ ұйымшылдық, жауапкершілік, парыздың сезімі сияқты қасиеттер, патриоттық сезімдер жайлы мағлұматтар жайлы айтылған.
Keywords: рухани–адамгершілік; тәрбие; мектепке дейінгі мекеме; отбасы мен балабақша