ПЛАНИМЕТРИЯЛЫҚ ЕСЕПТЕРДІ ШЕШУДЕ КООРДИНАТАЛЫҚ ӘДІСТІҢ ҚОЛДАНЫЛУЫ - Асканбаева Г.Б.; Алимбаев А.А.; Еришева А.А. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Өзектілігі. Математикалық білім беруде есептерді шығару үлкен орын алады, сондықтан есептерді шешуге ерекше көңіл бөлінеді. Дәл осы мәселе бүгінгі таңда өзекті мәселелердің бірі болып көрінді. Мақсаты. Планиметриялық есептерді шешуде координаталық әдістің қолданылуын көрсету.
Keywords: геометрия; планиметрия; аффиндік координаталар жүйесі; тікбұрышты координаталар жүйесі; декартты координаталар; координаталық әдіс