ЫБЫРАЙ АЛТЫНСАРИННІҢ ПЕДАГОГИКАЛЫҚ ИДЕЯЛАРЫ - Амиртаева, М. Н. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Мақалада Қазақстанда білім беру жүйесінің қалыптасуы, Ыбырай Алтынсариннің ағарту саласына қосқан үлесі жайлы айтылады.
Keywords: Ыбырай Алтынсарин; ұлы ұстаз; мектеп; оқулық; тəрбие; еңбек; тəртіп; педагогикалық идея; қабілет