ҚАЗІРГІ БІЛІМ БЕРУДЕГІ АҚПАРАТТЫҚ–КОММУНИКАЦИЯЛЫҚ ТЕХНОЛОГИЯЛАР ЖӘНЕ ИННОВАЦИЯЛАР - Жайлибаева, Г.К. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2023)
Мақалада білім беру жүйесінде қазіргі заман талабына сай адамдардың мәлімет алмасуына, қарым–қатынасына ақпараттық–коммуникациялық технологиялардың кеңінен қолданысқа еніп, жылдам дамып келе жатқан кезеңінде ақпараттық қоғамды қалыптастыру қажетті шартқа айналып отыр. Ақпараттық қоғамның негізгі талабы – білім алушыларға ақпараттық білім негіздерін беру, логикалық ойлау–құрылымдық ойлау қабілеттерін дамыту, ақпараттық технологияны пайдалану дағдыларын қалыптастыру және оқушы әлеуметінің ақпараттық сауатты болып өсуі мен ғасыр ағымына бейімделе білуге тәрбиелеу, яғни ақпараттық қоғамға бейімдеу туралы сөз етілген.
Keywords: білім беру жүйесі; ақпараттық–коммуникациялық технологиялар; білім алушылар; инновация