ЖАҢАРТЫЛҒАН БІЛІМ МАЗМҰН ЗАМАНАУИ, РУХАНИ ДАМЫҒАН ОҚУШЫЛАРДЫОҚЫТУДАҒЫ МҰҒАЛІМДЕРДІҢ КƏСІБИ ШЕБЕРЛІГІ - Адильханова, Лаззат Оксикбаевна (My University, 2019)
Баяндамада қазіргі орта білім беру мазмұнын жаңарту шеңберінде білім беру үдерісінің құрылымы мен мазмұның өзгеруі туралы берілген. Жаһандану заманында жас ұрпақтың жаңаша ойлау қабілеті мен белсенділігін арттырудағы сабақтардағы өзерістер көрсетілген. Мақсаты: оқушылардың білімге деген құштарлығын ояту, өмірде оны қолдана білуге бағытау, ең бастысы-өзінің ісін, өмірін жалғастыратын салауатты, саналы ұрпақ тəрбиелеу. Жаңартылған білім мазмұнының кіріктірлеген сабақтардағы тиімділігі көрсетілген. Білім беруде оқушыны жан- жақты дамту, білім беру ең маңызды мəселе екендігін анық көрсеткен. Ос мəселенің шешімдерін өз жұмыс тəжірибесі арқлы көрсеткен. Данная работа рассматривает изменения в обновленном содержании образования, акцентирует внимание на активных методах обучения, способствующих развитию обучающихся на интегрированных уроках. Цель данных уроков – привитие любви к знаниям. Задачи: учить использовать полученные знания в жизни, развивать разностороннего ученика, воспитывать здоровое, образованное поколение. В работе показаны выгодные стороны обновленного содержания, пути решения проблем при подготовке и проведении интегрированных уроков. Указаны изменения в обновленном содержании среднего образования. Указан развивающие действи для активность и способность будущего поколения. This work examines the changes in the updated content of education, focuses on active teaching methods that contribute to the development of students in integrated lessons. The purpose of these lessons is to involve students in the process of gaining knowledge. Tasks: to teach to use the acquired knowledge in life, develop a versatile student, to educate a healthy, educated generation. The paper shows the benefits of the updated content, ways to solve problems in the preparation and conduct of integrated lessons. Changes in the updated content of secondary education are indicated. The developmental actions for activity and ability of future generation are specified.
Keywords: Кіріктірілген оқыту; заманауи; рухани; қолөнер; дарынды; талантты; сабақ; тарихи мұра; Интегрированное обучение; современный; прикладное искусство; одаренные; талантливые; урок; историческое наследие; intetegrated; learnin; modern; applied art; bountied; talented; lesson; historical heritage