ЫБЫРАЙ АЛТЫНСАРИН АҒАРТУШЫ-ПЕДАГОГ - Өміржанова, А.; Өтегенова, Б.М. (PUBLISHINGS of Kostanay State Pedagogical Institute, 2015)
Бұл мақалада авторлары Ыбырай Алтынсариннің ағартушылық педагогикалық қызметін, оның ұлттық тарихында қалдырға мұрасын зерттеп қазірг заман талабына сәйкемтігін сипаттауға тырықан.
Keywords: Ыбырай Алтынсарин; ағартушылық қызмет; оқу әдістемелік еңбектер; Ыбырай Алтынсарин мектебінің жүйесі