ХИМИЯНЫ ОҚЫТУДАҒЫ ОЙЫН ӘРЕКЕТІНІҢ ФУНКЦИЯЛАРЫ - Шуренбаева, У.Т.; Аймурзаева, Л.Г. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2024)
Мақалада дидактикалық ойындардың рөлі мен даму мүмкіндіктері ашылады. Дидактикалық ойындар оқушыларды талдауға, логикалық ойлауға, зерттеуге, есептеуге, өлшеуге, құруға, тексеруге, бақылауға, салыстыруға, қорытынды жасауға, өз бетінше шешім қабылдауға, топпен немесе топпен бірге жұмыс істеуге, әдептілік пен этикетке үйретеді, сонымен қатар мақалада тілді оқыту процесінде Дидактикалық ойындарды қолдану, жаңа білім алу және басқа да әрекеттер туралы айтылады.
Keywords: химия; дидактикалық ойын технологиялары; белсенді ойындар; іскерлік ойын; проблемалық ойын; ойын әрекеті