ҚАСЫМ ХАНДЫҒЫНЫҢ ХАНЫ – ҚАЗАҚ СҰЛТАНЫ ОРАЗ-МҰХАММЕД - Сеилганова, Н.А.; Байдалы, Р.Ж. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Мақалада Қасым хандығының ханы, қазақ сұлтаны Ораз Мұхаммед жайлы зерттеулер, оның өмірі мен саяси мансабы туралы ақпараттар берілген. Ораз Мұхаммед жайлы зерттелген деректермен оны зерттеуші ғалымдардың пікірлері талданды.