ТҰЛҒА ҚАЛЫПТАСТЫРУДАҒЫ ФОЛЬКЛОРДЫҢ ТАҒЫЛЫМДЫҚ МӘНІ - Серкешбаева, Г.Н. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Қай халық болмасын ӛзінің тамырын танып, ұлттық келбетін айқындауда ең алдымен дәстүрлі дүниетанымның таусылмас қазынасы фольклорға жүгініп жатады. Бұл мақалада ұлтымыздың рухани кӛкжиегін кеңейтуде ұлттық болмысымызды толыққанды қалыптастыруда фольклордың маңызы зор екені айтылған.
Keywords: Ұлттық тәрбие; қайнар бұлақ; жас ұрпақ; отбасы; рухани құндылық; тәлім–тәрбие; ұлттық дүниетаным