БІЛІМ БЕРУ МАЗМҰНЫНА ҰЛТТЫҚ, РУХАНИ-АДАМГЕРШІЛІК ҚҰНДЫЛЫҚТАРДЫ ЕНГІЗУДІҢ ƏДІСНАМАЛЫҚ АСПЕКТІЛЕРІ - Дүйсебек, Ə.Т. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Мақалада қазіргі постиндустриалдық ақпараттық қоғам жəне жаһандану жағдайында білім беру мазмұнына ұлттық, рухани құндылықтрады кіріктіре отырып, білім берудің тəрбиелік əлеуетін арттырудың маңыздылығы негізделіп, оны жүзеге асырудың ғылыми-əдіснамалық аспектілері баяндалған. Осы тұрғыда материалдық құндылықтар мен рухани құндылықтардың ара-жігі ашылып көрсетіліп, білім мазмұнын жетілдірудегі Абайдың фəлсапалық қағидаларын басшылыққа алу мəселелері көтерілген.
Keywords: постиндустриалдық ақпараттық қоғам; білім берудің постмодернизм философиясы мен синергетикалық тəсілдемесі; ұлттық; рухани-адамгершілік құндылықтар