ҚАЗАҚ ТІЛІН ОҚЫТУДА ЖАҢАРТЫЛҒАН БІЛІМ БАҒДАРЛАМАСЫНЫҢ МАҢЫЗЫ - Купобаева, А.К. (Publisher of Kostanay State Pedagogical Institute, 2018)
Мақалада жаңартылған білім беру бағдарламасының маңызы,оқушыларды кең ауқымды дағдыларға үйретуге, функционалдық сауаттылықтарын арттыруға, адами құндылықтарын дамытуға көңіл бөлініп, заманауи технологияларды қолдану процесінде мұғалімнің кәсіби шеберлігін арттыру туралы, білім беру бағдарламасының негізгі мақсаты - білім мазмұнының жаңаруымен қатар, критериалды бағалау жүйесін енгізу және оқытудың әдіс-тәсілдері мен әртүрлі құралдарын қолданудың тиімділігін арттыру туралы баяндалған.
Keywords: жаңартылған; құзыреттілік; қағида; ізденімпаз; заман талабы; функционалды сауаттылық; айтылым