ҰЛТТЫҚ ҚҰНДЫЛЫҚТАРДЫ ДАМЫТУ: ЫБЫРАЙ АЛТЫНСАРИН ӘҢГІМЕЛЕРІ АРҚЫЛЫ ЖАС ҰРПАҚТЫ ТӘРБИЕЛЕУ - Мурзабекова, К.Б. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Ыбырай Алтынсариннің шығармалары арқылы қазіргі қоғамда жастар тәрбиесін қалыптастыруда маңызды қағидаттарды анықтап, оның қазіргі кездегі маңыздылығын көрсетеді. Жас ұрпақтың бойында ұлттық құндылықтарды дамыту арқылы еліміздің мәдениеті мен дәстүрлерін сақтау және болашақ ұрпаққа жеткізу мақсатында педагогикалық тұрғыдан маңызды бағыттар ұсынылады.
Keywords: Біртұтас тәрбие; жас ұрпақ; адамгершілік; ұлттық құндылық; өзекті; құнды құрал; педагогикалық мұра; білім мен тәрбие