МАТЕМАТИКАНЫ ОҚЫТУ ТЕОРИЯСЫ МЕН ӘДІСТЕМЕСІНДЕГІ ПӘНАРАЛЫҚ БАЙЛАНЫСТАР - Қарсақбаев, Қ.Р.; Ысмагул, Р.С. (PUBLISHINGS of Kostanay State Pedagogical Institute, 2020)
Математикалық цикл пәндері студенттерге тірі және жансыз табиғат, әлемнің материалдық бірлігін сипаттайды. Бұл пәндердің оқу-тәрбие міндеттері тұлғаның жан-жақты үйлесімді дамуына бағытталған. Осы жалпы міндеттерді шешудің маңызды шарты пән оқытушыларының келісілген жұмысының пәнаралық байланысын жүзеге асыру және дамыту болып табылады. Бұл жұмыста жоғары техникалық оқу орындарында математика курсының оқыту теориясы мен әдістемесіндегі пәнаралық байланысын қарастырылған
Keywords: Пәнаралық байланыс; жоғары математика; хронология