ТАРИХ. ЫБЫРАЙ. МҰРАЖАЙ - Сəрсекей, Г.Қ. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Мақалада Торғай өңірі ақындардың, əншілермен күйшілердің, жыршылардың туын тіккен қасиетті жері туралы айтылады. Ыбырай Алтынсариннің ұлы ұстаз, педагогтің көзінің тірісінен бастау алған 1864-1895 жылдар аралығында Торғай облысы бойынша ашылған мектептер саны мен түрлері көрсетіледі.
Keywords: Торғай; мектеп; білім; педагог; ағартушы