ЫБЫРАЙ АЛТЫНСАРИН ШЫҒАРМАЛАРЫ АРҚЫЛЫ ЖАСТАРДЫ РУХАНИ-АДАМГЕРШІЛІК ҚҰНДЫЛЫҚҚА ТƏРБИЕЛЕУ - Молдагулова, Ш.И. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Өзектілігі: Бұл мақалада жастарға рухани адамгершілік тəрбие берудегі өз халқы үшін жар құлағы жастыққа тимей, оқу-ағарту жолында аянбай еңбек еткен Ұлы ағартушы Ы.Алтынсариннің шығармаларының жас ұрпаққа берер ғибраты мол, асыл мұра екендігі жайлы сөз болады. Оның шығармалары арқылы жастарды жақсылыққа, биік адамгершілік қасиетке тəрбиелеу. Мақсаты: Баланың адамгершілігінің дамуы мен оның рухани-адамгершілік əлеміндегі өзгерістерді зерттеу.
Keywords: Ы. Атынсарин шығармалары; рухани-адамгершілік құндылық; ұлттық тəрбие; келешек ұрпақ