«НЕ СЛУЖБА, А БОГОМ ДАННОЕ ПРИЗВАНИЕ» (И. АЛТЫНСАРИН) - Абедчанова, Л.Т. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Өзектілігі: Мақала көрнекті əдебиетші, ағартушы, өзінің əдеби шығармашылығымен публицистикасымен туған елі – Қазақстанда тек қазақ жəне орыс жазуының ғана емес, сонымен қатар ағартушылық жəне педагогикалық қызметтің бастауын қалаған Ы. Алтынсарин туралы ақпараттық амтиды жəне осыған ерекше екпін жасалады. Мақсаты: І. Алтынсарин қызметінің маңыздылығын көрсету жəне белгілі отандасына, сондай-ақ Қазақстанның білім беру жүйесіне деген жеке көзқарасын білдіру.
Keywords: І.Алтынсариннің педагогикалық көзқарастары; қазақ жəне орыс жазуы; үштілділік