З.ҚАБДОЛОВТЫҢ А.ҚҰНАНБАЕВ ЖƏНЕ М.ƏУЕЗОВ МҰРАЛАРЫНА ҚАТЫСТЫ ҒЫЛЫМИ ОЙ-ТҰЖЫРЫМДАРЫ - Сейсембай, Г.А.; Ерманова, С.Б. (PUBLISHINGS of Kostanay State Pedagogical Institute, 2016)
Бұл мақаладаəдебиеттану ғылымы саласындағы көрнекті тұлғалардың бірі - академик Зейнолла Қабдоловтың əдебиеттануға қатысты зерттеулері қарастырылды. Оның ішінде абайтану, мұхтартану ғылымдары саласындағы зерттеулерін саралау мақсат етілді. Ғалымның əр жылдардағы зерттеу еңбектерінен ұлы Абай, М.Əуезов шығармашылығы хақындағы теориялық, сыншылдық, танымдық тұжырымдары жүйеленіп, талданды.
Keywords: əдебиеттану; əдебиет тарихы; əдебиет теориясы; сыншы; поэзия