ӘБУ НАСЫР ӘЛ-ФАРАБИ ЖӘНЕ ОНЫҢ ӘЛЕМ ҒЫЛЫМЫНА ҚОСҚАН ҮЛЕСІ - Ақмалай, Д.Д. (PUBLISHINGS of Kostanay State Pedagogical Institute, 2020)
Мақалада Әбу Насыр әл-Фарабидің әлемдік ғылым мен білімнің өркендеуіне қосқан еңбектері толықтай келтірілген. Мақалада энциклопедист-ғалымның әр саладағы негізгі мәселелерді қозғайтын ой-толғаныстары, философиялық ой-тұжырымы қарастырылған.
Keywords: ғалым; ғұлама; ағартушы; ұстаз; ғылым