ҚАЗАҚ ТІЛІ МЕН ӘДЕБИЕТІ САБАҚТАРЫНДА БІРТҰТАС ТӘРБИЕНІ ЕНГІЗУ ЖОЛДАРЫ - Кусаинова, М.М.; Жакиянова, Ж.К. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Авторлар өз мақаласында «Біртұтас тәрбиe» құндылықтарын сабаққа енгізу туралы өз тәжірибесімен бӛліседі. Бұл ұлттық, адами құндылықтардың негізі болып табылады. Әрбір мәтіннің тәрбиелік мәніне көңіл бөліп, оңтайлы тәжірибесін ортаға салады. Заманауи сабақты тәрбиемен ұштастыруды қарастырады. Жaңаша әдістәсілдерді тиімді қолдану барысында жақсылыққа, игілікке бой түзеуге, абыройлы болуға, ар–ұждан, намыс, жауапкершілік, мейірімділік, қамқорлық пен әділдік қасиеттерін жоғары ұстауға баулиды.
Keywords: тәрбие; жауапкершілік; саналы; ұлттық; тұлға