ИНКЛЮЗИВТІ БІЛІМ БЕРУ ЖҮЙЕСІНДЕГІ МҰҒАЛІМНІҢ КƏСІБИ ҚҰЗЫРЕТТІЛІГІ - Бегежанова, Р.К. (publisher of Kostanay state pedagogical university, 2020)
Мақалада инклюзивті білім беру жүйесінде жұмыс жасайтын мұғалімдердің кəсіби құзыреттілігінің негізгі мəселелеріне, педагогтардың ерекше білім беру қажеттіліктері бар балаларға құндылық-мағыналық қарым-қатынасына қысқаша шолу, ерекше білім беру қажеттіліктері бар тұлғалармен жұмыс істейтін педагогтың кəсіби-тұлғалық дайындығының маңызды құрамдас бөліктеріне сипаттама беріледі, инклюзивті білім беруді іске асыратын мұғалімнің жеке тұлға құрылымының негізгі компоненттерінің (жалпы педагогикалық, кəсіби, жеке) мағынасы ашылады.
Keywords: білім алуда ерекше қажеттіліктері бар балалар; кəсіби құзыреттілік; инклюзивті білім беру; мұғалім; кəсіби-құндылық бағдарлар