БАЛА ДАУЫСЫНЫҢ МУТАЦИЯ КЕЗЕҢІНДЕГІ ВОКАЛДЫҚ ТӘРБИЕ - Есмағанбетова, Ш.К.; Асембекова, А.К. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Бұл жұмыс педагогтарға бала дауысының мутация кезеңінде тиімді вокалдық тәрбиені білім беру арқылы жұмыс жасау.Балаларға психологиялық тәрбие беріп, жан дүниесін тынышталдыру. Егер бала дауысының мутация кезеңінде дауыс аппаратының физиологиялық ерекшеліктері ескеріліп, арнайы вокалдық жаттығулар қолданылса, бұл олардың дауыс аппаратының дұрыс дамуына және болашақ вокалдық қабілеттерінің жетілуіне оң әсер етеді.
Keywords: Мутация; бала; дауыс; педагог; вокалдық жаттығулар; дауыс аппараты; физиология; дауыс дамуы; дауыс диапазоны; тыныс алу