ҚАЗАҚСТАН РЕСПУБЛИКАСЫНДАҒЫ БІЛІМ БЕРУ МАЗМҰНЫН ЖАҢАРТУ – ЖАҢА БІЛІМ МЕН ЖАҢА МҮМКІНДІКТЕРГЕ СЕРПІЛІС - Булекбаева, Ж.С.; Ермагамбетова, М.К.; Нугуманов, А.К.; Тасанова, Г.М. (Publisher of Kostanay State Pedagogical Institute, 2018)
Бұл бірлескен жұмыстың кіріспе бөлімінде Қазақстан Республикасындағы білім берудің мазмұнын жаңарту бойынша мәселелер көрсетілген. Жаңартылған білім мазмұнына көшу – ұрпақтың сұраныстары мен өмір талаптарына сай құру мақсатында табылатын ең басты көрсеткіші ретінде қарастырылған.
Keywords: Жаңартылған білім; құндылық, дағды; спиральді қағидат; рухани жаңғыру; адами капитал; функционалдық сауаттылық; зияткерлік; жаһандану дәуірі