КӘСІБИ ДАЯРЛАУ ЖАҒДАЙЫНДА СТУДЕНТТЕРДІҢ «МЕН» КОНЦЕПЦИЯСЫН ДАМЫТУДЫҢ ҒЫЛЫМИ НЕГІЗДЕРІ - Матаев, Б.А. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2023)
Берілген мақалада психологиялық ғылымдағы «Мен» концепцияны зерттеудің теориялық және әдіснамалық аспектілеріне талдау жасалды. Кәсіби даярлау жағдайында студенттердің «Мен» концепциясын зерттеу барысында қолдануға болатын психологиялық теориялар мен тұрғыларға шолу жасалады және «Мен» концепцияның маман дамуындағы рӛлі айқындалды. Сондай-ақ, мақалада отандық, ресейлік және алыс шетелдік зерттеушілердің «Мен» концепциясына теориялық шолуы барысында анықталған сипаттамалары мен зерттеулеріне қарастырылған.
Keywords: «Мен» жүйесі; «Мен» концепция; кәсіби даярлау; тұғырлар; әдіснама