ЖАҢА ҒАСЫРДАҒЫ ТОЛЕРАНТТЫЛЫҚ - АДАМЗАТ ҚОҒАМЫНДАҒЫ ҚОЗҒАУШЫ КҮШ - Курманалиева, Л.Б. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2022)
Мақалада жаңа ғасырдағы толеранттылық – бұл адамзат қоғамындағы қозғаушы күш, қоғамдағы үйлесімді қарым-қатынастың бірегей шарты екендігі баяндалады. Міне, осы қағидат тұрғысында қоғамды толеранттылыққа тәрбиелеудің барлық мүмкін құралдары педагогикалық заңдылықтарға негізделіп іске қосылуы тиіс. Жастарды толеранттылыққа тәрбиелеуде білім-ғылым және мәдениет ошақтарының әр алуан ашық алаңдарын пайдалану өте маңызды. Ашық алаңдар арқылы оқушылар мен студенттер және жастарға арналған үздік технологиялық жетістіктерді пайдалана отырып, педагогикалық контекстегі семинар-тренингтер және сондай сипаттағы педагогикалық акциялар өткізу өте тиімді деп санаймын.
Keywords: толеранттылық; төзімділік; білім; тәрбие